Hollandi & Venemaa tsirkus Badr linnas

Lisa kommentaar

juuli 7, 2023 kirjutas Tasneem

Sel Eid pühadel olime kutsutud tsirkusse. Minu jaoks oli see elus esimest korda tsirkuses käia, seda veel Egiptuses ja tagatipuks kusagil Badr linnakus. Samas polnud meil mingeid muid plaane ka ja nii me siis olimegi väljakuulutatud ajal tsirkusetelgi uksetaga. Rahvast oli palju kokku tulnud, olenemata et etendused jooksid kogu päeva vältel. Aga pileti odav hind ja pühad, paistis kõik ümbruskaudsed linnad ka sinna kokku olevat kogunud.

Mu esmamulje üritusest oli kehva. Etendus hilines üle tunni, ning kogu selle aja pidime seisma lastega tänaval. Õnneks leidsid mu poisid ühe hobuse tsirkuse aiaku tagant, veetsid temaga aega. Peale ootamist saime küll telki sisse koos ülejäänud hiiglama pika järjekorraga, ent ega siis etendus kohe pihta hakanud. Inimesed nimelt käisid end lõvidega pildistamas. Samal ajal rahvast pungil telk kisava muusika saatel neile kaasa elamas. Asi läks veelgi hullemaks kui esimene etenduse osa pihta hakkas. Nimelt oli selleks lõvitaltsutaja etteaste. Või peaksin ma nimetama seda lõvipiinamiseks. Ei teadnud kas jääda või lahkuda…ei arvanud et sellest üritusest midagi head enam tulla võiks.

Aga võta näpust, kogu ülejäänud tsirkuse programm oli igavesti äge. Meile esinesid akrobaadid ja köietantsijad; tulekindel mõõganeelaja; kloun ja puhkepausi ajal kõnniti läbi saali kollase maoga. Minu meelest võiksidki tsirkused sisaldada vaid akrobaate jms, nende esinemina on ju igavesti vahva. Milleks vaadata loomapiinamist kui saab näha üleloomulikke inimvõimeid ja trikke. Esinejad tegid mitmeid apsakaid, millest osad olid ilmselt planeeritud, et ikka anda mõista nende tegevuse ohtlikkusest. Kuid nii mõnigi apsakas jättis tõese mulje ja ajas pealtvaatajate silmad hirmu ja ärevuse ees suureks. Mõtlema pani tsirkuse nimi, mis viitab Hollandile ja Venemaale. Ei tea mille alusel nad omale selle nime küll võtnud on, sest et kogu meeskond tundus olevat kohalik. Ehk on nad õppinud neis riikides või on mõne esineja üks vanemaist neist riikidest pärit…? hehhe… olgu kuidas sellega on, lõppkokkuvõtteks oli meil lõbus õhtu ja mina soovitan egiptuse tsirkust külastada küll. Mul küll pole võrdluseks tuua ühtegi teist kogemust, arvan et väga palju nad vast ka ühele tasemel tsirkusele alla ei jäänud. Oli ju täitsa kena üritus.

Lisa kommentaar

Arhiiv

Sadaf’s Space: From Blog to Books

An organic, 18-year-old blog that does not have a single AI-generated word.

Stories for Muslim Kids

Short Stories for Muslims of Different Ages