Ramadan 2023 / 1444

Lisa kommentaar

aprill 21, 2023 kirjutas Tasneem

Iga aastaga oleme üha vähem teinud craft projekte ja enam keskendunud lihtsalt olulisemale sel pühal kuul. Lapsed on juba suured ja neil nüüd teised huvid. Nii me siis kaunistasime kodu eelnevatest aastatest järele jäänud kaunistustega. Lastel oli kogu kuu vältel kool ja minul töö, Alhamdulillah. Sel Ramadanil kuulasin Nouman Ali Khan loenguid ning lugemismaterjaliks oli raamat mida soovitan soojalt kõigile: ‘Secrets of Divine Love’ A.Helwa. Kuigi ma pole veel jõudnud seda päris lõpuni lugeda võin öelda et minu jaoks on see üks kõige olulisem Islami mõistmise raamatuid üldse. Olen alati olnud huvitatud Islami spirituaalsest küljest ning väitnud et see ei tähenda Sufismi järgimist ega ka mõne muu religiooni, vaid on oma sisult Islami vaatlemine selle sügavatähendusliku hingelise poole pealt. Jah, nii mõndagi detaili saab tõlgendada Sufismi, Budhismi vms. vaatel ent see tõendab vaid seda et igas õpetuses on osake tõtt sees, aga vaid tõeline Islam on täisulik tõde.

Tooksin välja ka mõned toiduprojektid:

  1. Kokkasime sõbrannaga heategevusliku Iftaari abivajajaile.
  2. Noorema poja tehtud Iftaar (minu abiga). Tema on mul üks naljanina, nii ta siis planeeris naljaiftaari (oma isale) enne tõelist söömaaega. Selleks tõime lauale gourmet-soolaküpsised, justkui oleks need olnudki kogu tema tehtud söök. Naljamängu jooksul kiitisme teda ja tänasime kauni Iftaari eest. Lapse isa oli sõnatu, protesteerima hakkas ta alles siis kui tühje nõusid laualt koristama hakkasin 😀 Nali-naljaks, päris roog oli aga super. Mongoolia veiseliha serveeritud kartulipüreega, Cashew-Chicken Rotini salat ja magustoiduks oli Kladdkaka nimeline shokolaadikook.
  3. Ka suurem poeg valmistas Iftaari meile. Tema menüüks oli: Nectarine Chicken Salat ja Caribbean Potato Soup (need mõlemad jäävad meie igapäeva menüüsse edasi); põhiroaks olid kanapallid serveeritud spagettidega ning magustoiduks pähklivõi küpsised.

Ramadani viimastel päevadel juhtus aga pisema pojaga õnnetus jalgpalli mängides mille tagajärjel mõranes tema jalaluu mitmest kohast ja nüüd oleme Eid pühade ajal kogu perega kodureshiimil. Ega meil suuri plaane niikuinii selleks korraks polnud aga päris nelja seina vahel ka ei plaanerinud olla. Mis teha, elu mängib vahel vingrpussi ja püüame siis nautida seda mida saab teha koduseinte vahel.

Kena Eidi kõigile!

Lisa kommentaar

Arhiiv

Sadaf’s Space: From Blog to Books

An organic, 18-year-old blog that does not have a single AI-generated word.

Stories for Muslim Kids

Short Stories for Muslims of Different Ages