Tamarind jook

Leave a comment

May 30, 2017 by tasneem

SAM_3154Minu lemmikuimaks Ramadani joogiks on Tamarind. Seda oleme ostnud valmis kujul t2navamyyjailt v6i siis valmistanud tamr joogimixist kodus ise. Sel aastal aga k2ies Ramadaniks datleid ostmas, m2rkasin kummalist naturaalse tamarindi pallikest. Erinevais pakendeis myyakse naturaalset purustatud tamarindi kyll, see aga on siis ilmselt upper-egypt’s kasvatatud ja myygiks kokku bl6ksitud. V2limuselt n2eb see suisa eemalet6kav v2lja. Ostes kujutasin ette kuidas farmit66lised pesemata k2tega neid palle voolivad, sinna sekka ehk veel miskit sisse poetavad. Pesemisel selgus kyll et seemned on puruks ja kooretykke rohkelt sees. Ma pole proovinud naturaalset imporditud tamarindi, usun et sel on parem kvaliteet. Samas myyja ikka soovitas et kohalik on parem ja kuna see n2gi palju p6nevam v2lja ka, siis mina yhe pallikese koju ostsin ja valmis t2na keetsin.

Tegin sedasi et panin selle pallikese kuuma vee alla likku niikauaks, kuni tamarind on pehmenenud ja sealt seest saab juba seemneid ja rootse v2lja puhastada. J2tsin potti vaid leotusvee ning viljakeha. Seej2rel keetsin seda umbes 15-20min koos 2 klaasi suhkruga (vett panin nii et see oli ikka yle tamarind massi). Tegelikkuses vist ikka pannakse rohkem suhkurt aga ma pyyan magusaga piiri pidada ja tegin sellise tervislikuma variandi. Video6petustes selgus et egiptlased siiski keedavad tamarindi koos seemnete ja k6ige muuga, minule tundus indialaste 6petus kuidagi meelep2rasem ja seep2rast ma eemaldasin need enne keetmist. Peale jahtumist s6elusin l2bi s6ela. Eraldasin siirupi ning s6elale j22vast massist saab veel kord jooki keeta, seda siis s2ilitan kylmkapis.

Teises potis keetsin valmis karkate tugeva siirupi. Karkated ostes on parem valida selline teepuru, kus 6isikud on terved sees. See on kyll kallim aga ka kvaliteetsem. Meie attaril oli valikus kolm eri hinnaklassi karkated.

SAM_3157Tamarind jooki serveeritakse nii roosivee kui sidrunimahlaga, egiptlased aga enamasti siis karkatega kokku segades. Mina panin 1 klaasi tamarind konsentraati, 0,5 klaasi karkate konsentraati ning sellele lisasin 6 klaasi kylma vett. Eks seal maitse j2rgi saab neid koguseid muuta aga umbes koostiste vahe v6iks nii olla kyll.

Kui teha suur kogus siirupeid korraga, siis saab neid s2ilitada sygavkylmikus, nii et mitte yle p2eva ei pea jooke keetma, vaid piisab sygavkylmast v6tta juba kokku segatud vahekorras kontsentraadi kotike ning sel lasta sulada veekannus kylmaks mahlaks.

Panen siia alla lingi tamarind tervislikkuse kohta: http://foodfacts.mercola.com/tamarind.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Arhiiv

EFT in Egypt

tapping in to your potential

Life in Cairo

Life for American expat in Egypt and beyond....

Joyce Filer

Egyptologist

Talibiddeen Jr. Companion Blog

Companion Blog to Talibiddeen Jr. - Tips and Tidbits for homeschooling, home, and Islamic life!

The Muslimah Blogg

musings of a muslimah

Crafty Beats

A bit of crafts

nellyali

The one glimpse of heaven on earth is to fight a losing cause; and not lose it.

Muslim Learning Garden

Planting Seeds of Jaariyah

Umm Abdul Basir's

Sharing Our Homeschool Adventure!

EGIPTIMAA

Eestlanna elu loori varjus

Killuke Marokot

Piilume eksootilisse Maroko kööki ja kultuuri.

%d bloggers like this: