Ahwa e. tyrgikohv
1December 1, 2014 by Tasneem
Egiptlased joovad t6eliselt kanget ja magusat ahwat. Selle kohvi sisse ei panda iialgi koort ja igasugustest meiemoodi kohvidest erineb see nii maitselt kui valmistamisviisilt. Panen kirja kuidas teha ahwat.
K6igepealt on tarvis pisikest kohvikeedukopsikut. Neid myyakse arabmaades vist igas k66gitarvetepoekeses. Pilt minu omast, see kyll juba viis aastat vana, ent oma t66 teeb 2ra 🙂
Pane klaas kylma vett koos 4tl. suhkruga (v6i kogus suhkrut mida oled harjunud ahwa sees jooma) ahwakopsikuga tulele. Lase keema t6usta ning eemalda tulelt. Nyyd lisa 1spl.v2ikese kuhjaga kardemonigatyrgikohvipuru (sellised spetsiaalsed kohivpurud saab pisikestest kohvipoodidest, kus nad kohapeal kohvioad peenex jahvatavad ning kardemoniga segavad). Tee yx lusikap66re kopsikus ning pane ahwa tulele tagasi. Nyyd j2lgi et sa eemaldad ahwa tulelt t2pselt sel hetkel mil hakkab vaht yles tekkima. Kui magad selle hetke maha, siis l2heb keema ja tulemus pole 6ige. Vala tassi ning lase seista 1min, et paksem kraam alla settiks.
Siin siis pilt minu ahwast:
[…] Kohvipuru valmistada nii nagu tyrgi kohvigi. Olen sellest varemalt kirjutanud siin: https://tasneemu.wordpress.com/2014/12/01/ahwa-e-tyrgikohv/ […]
LikeLike