Shakshuka

Leave a comment

November 28, 2014 by Tasneem

Esimest korda sain Shakshukat Madinaty Oasises. Seal oli see nii supper h2sti valmistatud. Hiljem olen ostnud Shakshukat teistest egy restodest ja no kohe yldse pole selle hea maitsega olnud. Egiptlased nimelt siis j2tavad batingeeni sest roast v2lja (v6i siis panevad seda 6ige v2he sisse) ning teevad selle roa tomatikastmega, mis kohe rikub hea naturaalse maitse 2ra. Annaksin siinkohal retsepti, mille j2rgi ma ise t2na seda valmistasin ja tulemus oli v2ga hea. Peaks mainima et mitte p2ris see mida beduiinirestos sain aga siiski hea ja soovitamist v22rt.

8 muna

1/4 klaas oliivi6li

paar kyyslaugukyynt (peenex uhmerdatud)

yx v2ike kollane sibul (peenex hakitud)

1 batingeen (mul oli sellise kesmise suurusega aga soovitaks v6tta m6ni suurem v6i kaks v2ikest) (kuubikuteks l6igatud)

punane ja kollane paprika (tegelikult kollast paprikat ei kasutata selle roa sees aga kes mind, mitte arabit, keelata saab. kui soovid, v6id v6tta kaks punast paprikat) (tykkideks hakitud)

8 keskmist tomatit (kuumuta keevas vees et koor eemaldada ja seej2rel tykelda nii kaheksaks tykiks iga tomat)

1 tl cammuuni

soola ja musta pipart

Kuumuta suure p6hjaga potis oliivi6li. Lisa sibul, batingeen ja paprika. Sega kogu aeg kuni batingeen hakkab pehmenema. Nii 5-7min.

Lisa kyyslauk ja tomatid. (Tomatid peavad olema v2ga kypsed ja mahlased, vastasel juhul lisa natuke vett. Mina lisasin vett nii igax juhux, olenemata et tomatid olid sobivad. Seep2rast tulemus nats vedelapoolsem.) Sega. Ning seej2rel maitseained. Lase kaane all haududa 10min.

Lisa munad. (erinevates retseptides oli 6eldud et munakollane ei tohiks katki minna selle lisamisel roasse ja peaks kypsema yhes tykis valmis ning sedasi ka serveerima. Ma pole aga kusagil restos n2inud sellist tervet munaserveeringut, ehk pole sattunud lihtsalt m6nda sellisesse ja mul kypsetamise k2igus ei tahtnud see munakollane yldse valmis saada, niisiis segasin k6ik segamini nagu olen saanud varemalt erinevatest kohtadest ja maitset see ju ei muuda). Lase podiseda paar minutu ja ongi valmis.

Mina s6in seda upper egypt‘s valmistatud hiigelsuure leivaga. Mis sisaldab maisijahu ja elbat ja miskit oli veel ja kummalisi maitseaineid kah. Aga v6ib syya t2iesti tavalise egy leivaga.

Siin siis pilt:

SAM_7764

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Arhiiv

EFT in Egypt

tapping in to your potential

Life in Cairo

Life for American expat in Egypt and beyond....

Joyce Filer

Egyptologist

Talibiddeen Jr. Companion Blog

Companion Blog to Talibiddeen Jr. - Tips and Tidbits for homeschooling, home, and Islamic life!

The Muslimah Blogg

musings of a muslimah

Crafty Beats

A bit of crafts

nellyali

The one glimpse of heaven on earth is to fight a losing cause; and not lose it.

Muslim Learning Garden

Planting Seeds of Jaariyah

Umm Abdul Basir's

Sharing Our Homeschool Adventure!

EGIPTIMAA

Eestlanna elu loori varjus

Killuke Marokot

Piilume eksootilisse Maroko kööki ja kultuuri.

%d bloggers like this: