Kuidas teha hernesuppi egiptuse tingimustes

Leave a comment

February 10, 2012 by tasneem

Tarvis läheb:
1,5 klaasi kuivatatud herneid
0,5 klaasi tange (ma pole päris kindel mis see eesti keeles on aga arabicus on see FRIIK)
1 porgand
natukese shawermat
üks pisem tükk loomaliha
suuri sibulaid
liha maitsestamiseks küüslauku ja maitseianed soovi järgi
liha “suitsutamiseks” sütt ja mõni tilk mett
maitserohelist

Mina jaotasin tegemise kahele päevale, kuna lapse kõrvalt on raske aega leida ja siis nagu hea rahulik tegemine.

1. päev
pane herned likku
valmista “suitsune” liha:
pruunista kuumas õlis sibul ja küüslauk ning lisa lihakuubikud. Maitsesta ja lisa vähe vett ning lase haududa pehmeks. Kui liha valmis ja kogu vedelik ära auranud siis kata liha poolikute sibulakausikestega. Parem on suuremaid sibulaid kasutada.

Seejärel süüta süsi põlema. Seda saab kodustes tingimustes teha väga edukalt gaasipliita peal.

Kui söed on korralikult põlema läinud, tõsta need potti sibulakusikeste peale. Seejärel tilguta tiba mett ja õli söele peale (mulle tundus et mesi üksi toimis juba super hästi ja ajas kivid koheselt tossama) ning kata pott kaanega. Seda tegevust tuleb teha siiski lahtiste akendega, kuna söe põletamisel tuleb päris palju tossu tuppa ka. Niipea kui pott on kaanega kaetud hakkab toss vaibuma ja kaas hoiab selle tossu ilusti potis sees. Sedasi lase sel potil seista seal 30min.
Seejärel eemalda potist süsi ja sibulakausikesed ning tõsta liha välja.

Päev 2.
Pane herned koos tangudega keema. Kui supp on keema tõusnud siis lisa suitsune liha ja shawerma (shawermal eemaldasin mina selle maitseaine riba ning lõikasin pisematesks tükkideks) ning lase tasasel tulel keeda. (Suitsune liha annab supile suurepärase suitsuliha maitse. Liha ise hiljem supi sees võib tunduda võõrastav. Seepärast võib suitsuse liha tükid enne serveerimist välja tõsta ja jätta sisse vaid shawerma. Aga seda siis enda maitse järgi). Kui herned ja tangud on enamvähem pehme, siis lisa riivitud porgand ja sool. Lase keeda kuni kõik on pehme ning serveerimisel lisa maitseroheline.

Head isu!

SAM_2378

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Arhiiv

EFT in Egypt

tapping in to your potential

Life in Cairo

Life for American expat in Egypt and beyond....

Joyce Filer

Egyptologist

Talibiddeen Jr. Companion Blog

Companion Blog to Talibiddeen Jr. - Tips and Tidbits for homeschooling, home, and Islamic life!

The Muslimah Blogg

musings of a muslimah

Crafty Beats

A bit of crafts

nellyali

The one glimpse of heaven on earth is to fight a losing cause; and not lose it.

Muslim Learning Garden

Planting Seeds of Jaariyah

Umm Abdul Basir's

Sharing Our Homeschool Adventure!

EGIPTIMAA

Eestlanna elu loori varjus

Killuke Marokot

Piilume eksootilisse Maroko kööki ja kultuuri.

%d bloggers like this: