mahshi

Leave a comment

October 8, 2011 by tasneem

Kujult kõik väga erinevad ja pole just see kõige kenam välimus aga maitse pole laita. Suvikõrvitsa omade kohta arvan et pole paha vist, ma ise noid ei söö 🙂

SAM_1848

Ja panen siia juurde siis ka tegemisõpetuse:

viinamarjalehti
riis (pikateraline, mina kasutasin miski pikateralist eelnevalt aurutatud riisi)
tomatipastat aga võib selle ka ise teha (mina tegin ise)
sibulat
värske till, koriander ja petersell
küüslauku nats
laimi või sidrunit
soola, pipart, cammooni
lihaleent

Kõigepealt panin ma liha keema et saada lihaleem. Sinna nagu ikka sibulat ja loorberi ja pipart ja mis maitseaineid sa tavaliselt ise kasutad.
Samal ajal kui liha kees, hakkasin valmistama tomatipastat. Selleks panin potti õli ja praadisin selles kergelt küüslaugu ja sibula. Sibula mina riivisin aga võib ka olla hästi peeneks hakitud. Küüslauk, nagu ikka tambitud pastaks või siis pressitud peeneks. Seejärel lisasin eelnevalt keedetud tomati. Ma tegin nii et kannmikseris purustasin värske tomati koos veega ja panin siis keema. Maitsestasin nats sibula ja pipra ja soolaga ning õige pisut kuivatatud koriandrit sekka. Kui see segu oli juba keenud nii et vedelikku enam väga palju polnud ja pasta hakkas tihkemaks muutuma siis lisasin selle sinna sibulale ja küüslaugule. Aga ma arvan et vabalt võib kõik koos ka keeta, nii et valad eelnevalt keetmata tomatisegu kohe sinna sibulale ja küüslaugule ning keedad kõik koos. Lisasin siis veel nats cammooni ka. Ja keetsin niikaua kuni oli selline vedelamapoolne pasta.
Siis panin tule kinni ja lisasin riisi, mille olin eelnevalt pesnud hoolega, kuni vesi oli selge, ning leotanud. Lisasin ka hakitud maitsetaimed. Kuna mina avastasin et pasta ikka nats liiga vedel oli jäänud siis lasin paar minutit kogu sellel massil keeda, et vesi välja aurustuks rohkem. Ma arvan et see polnud paha mõte. Kuna riis ei keenud nii kiirelt ju pehkmeks aga maitsed imbusid hästi.
Siis kui täidis valmis siis võtsin viinamarjalehed. Olid mul soolvees. Panin umbes 5min keevasse vette et oleks lihtsam rullida. Kui kasutad värsket siis tuleks läbi keeta.
No nii ja siis keerad täidise lehtede sisse rulli.
Poti põhja ladusin ühe kihi lehti ilma täidiseta. Siis panin veel mõnde tomativiilud. Võib panna ka sibularõngaid. Ning sinna peale ladusin rullikesed. Kallasin üle lihaleemega ning panin keema. Lihaleent peaks olema umbes nii et kataks mahshi ära. Ja sinna pigistasin ka sidrunimahla sisse. Ja kui keema tõusnud siis keerasin tule madalamaks ja lasin tal seal haududa. Vahepeal käisin raputamas potti. No nii nagu kartuleid raputad kui neid aurutad. Tasakesi, mitte et rullid katki läheks. Ja enne kui keema panin, panin ka taldreku raskuseks potti et rullid vee all püsiks ja lahti ei tuleks. No ja kui vesi ära keenud siis maitsesin ja valmis oligi 😛

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Arhiiv

EFT in Egypt

tapping in to your potential

Life in Cairo

Life for American expat in Egypt and beyond....

Joyce Filer

Egyptologist

Talibiddeen Jr. Companion Blog

Companion Blog to Talibiddeen Jr. - Tips and Tidbits for homeschooling, home, and Islamic life!

The Muslimah Blogg

musings of a muslimah

Crafty Beats

A bit of crafts

nellyali

The one glimpse of heaven on earth is to fight a losing cause; and not lose it.

Muslim Learning Garden

Planting Seeds of Jaariyah

Umm Abdul Basir's

Sharing Our Homeschool Adventure!

EGIPTIMAA

Eestlanna elu loori varjus

Killuke Marokot

Piilume eksootilisse Maroko kööki ja kultuuri.

%d bloggers like this: